Från McAfee, det säkerhetsföretag som Intel köpte 2011, kommer nu en webbaserad produkt kallad Livesafe som ska ha ovanligt hög säkerhet. Här får man tillgång till ett lagringsutrymme på 1 GB där man kan lägga dokument som absolut inte får komma på avvägar.

Därför ger man användarna möjlighet att skydda sig genom biometrisk inloggning om man inte nöjer sig med ett vanligt lösenord. För att kunna använda inloggning med röst- eller ansiktsigenkänning krävs det att datorn dels har en webbkamera och även de säkerhetskretsar som Intel försett en del datorer med. McAfee betonar dock att Livesafe även fungerar på surfplattor, Macar och datorer med AMDs processorer fast här får man nöja sig med att logga in via lösenord.

Livesafe ska inledningsvis erbjudas som en tilläggstjänst hos ett antal pc-leverantörer och kostar 114 kronor under det första året och sedan 459 kronor per år. I den nya tjänsten ingår inte bara webbaserad lagring utan även skydd mot virus och andra skadliga program.

Den nya produkten är bara ett av flera exempel på hur Intel planerar att förvalta sitt förvärv av McAfee som man betalade drygt 50 miljarder kronor för. Planen är att McAfees experter ska bidra till att förse datorerna med säkerhetsprodukter som är inbakade i själva hårdvaran. Det gäller både datorer med Intels Core-processorer, serverprocessorer och enklare surfplattor som bygger på Atomprocessorn.