(CS/San Francisco) Om du har associerat Googles videoglasögon Glass med de socialt aldrig riktigt accepterade Bluetoothheadseten är du inte ensam. När teamet bakom Google Glass mötte utvecklare på Googles I/O -konferens i San Francisco igår fick de frågan om hur Google ska se till att glasögonen inte går samma öde till mötes när den första hajpen lagt sig.

– Vi har specifikt tänkt på Bluetooth-headseten. Ingen gillar när andra har dem på sig, säger Steve Lee som är produktchef för Google Glass.

Men han säger att han inte är orolig för att samma fenomen ska drabba de egna glasögonen.

– Vi ska se till att Glass uppfattas som något positivt också för omgivningen, säger han.

Själv tycker han att han blir uppskattad av vänner och familj genom att alltid ha snabba svar på olika typer av frågor direkt med glasögonen. Teamet bakom glasögonen menar att det är en fördom att den som bär glasögonen blir socialt avskärmad. I stället lyfter de fram hur bäraren hela tiden kan hålla ögonkontakt med människor runt omkring genom att glasögonens skärm sitter snett ovanför bärarens högeröga i stället för framför.

– Så såg det ut i några av de tidiga prototyperna, men vi upptäckte snabbt hur viktigt ögonkontakten är, säger Steve Lee.