HP hör till de leverantörer som länge satsat på så kallade allt-i-ett-datorer där man bygger ihop dator och skärm. Dessa brukar knappast vara särskilt portabla men med Envy Rove har HP valt att förse serien med batterier vilket gör att den i princip fungerar som en jättestor surfplatta. Vikten är dock på 5,3 kilo så man lär knappast sitta och surfa på den i tunnelbanan.

Envy Rove ska börja säljas i juli och har ännu inte fått något pris. Den påminner en del om Dells XPS 18 som har en skärm på 18,4 tum samt Asus Transformer Aio med samma skärmstorlek. Både HP och Dell har valt Windows 8 som operativsystem medan Asus även har en variant som kör Android.

I HPs övriga utbud av allt-i-ett-datorer ingår även ett par nya versioner av Pavilion Touchsmart som finns i storlekar på 20 och 23 tum som börjar skeppar i juni. Här kommer man att ha flera olika konfigurationer där valet även står mellan processorer från AMD eller Intel. För Envy Rove har HP valt att satsa på Intels nya processor Haswell som kommer i juni, stöd för den snabba, trådlösa standarden 802.11ac och hårddisk på 1 TB.

Får man tro de senaste siffrorna från analysföretaget IDC är allt-i-ett-datorer det enda pc-segment som ökar just nu och under årets första kvartal stod dessa för 11 procent av försäljningen, jämfört med sju procent 2011.