Google köpte nyligen företaget Makani Power, som jobbat med att lansera ett sorts flygande vindkraftverk. Kopplingarna till Google har funnits sedan företaget bildades för 7 år sedan, då Makani Power mottog en investering av Google genom ett program med målet att stötta framtidens energikällor.

Makani Power påstår att deras teknik kan skapa betydligt mer energi än traditionella vindkraftverk, tack vare sin luftburna konstruktion. Den påminner till utseendet om en glidare, men uppträder snarare som en helikopter vid start och landning. Väl i luften så genererar den el med hjälp av monterade turbiner på dess vingar, och flyger i en cirkulär bana mellan 250 till 600 meter över marken. Fördelarna med tekniken är att den kan användas på platser som är olämpliga att bygga vindkraftverk på, som över djupt vatten eller på höga höjder. Enligt skaparna så är den dessutom mer effektiv än traditionella vindkraftverk även vid snålblåst.

Företagets ingenjörer flyttar nu in i den hemlighetsfulla forskningsanläggningen Google X, som leds av en av Googles grundare, Sergey Brin. Exempel på andra projekt som sprungit fram ur anläggningen är de futuristiska glasögonen Google Glass och den obemannade Google-bilen.