Computer Swedens poddredaktion befinner sig denna vecka i Stockholms tingsrätt, varifrån vi djupdyker i den stora dataintrångsrättegången mot Gottfrid Svartholm Warg och hans påstådda kumpan, en 36-åring från Dalarna.

Med som speciell gäst medverkar Gottfrids mamma, Kristina Svartholm, som bland annat har synpunkter på mediebevakningen. Dessutom framkommer en del nya kringfakta, som att det har varit väldigt svårt för försvaret att få it-säkerhetsexperter att ställa upp som vittnen.

Dataintrången mot Logica (CGI) var mer sofistikerade – och farligare – än vad som hittills framkommit. Nu refererar åklagaren till experter på Säpo och Logica självt som säger att personerna bakom hacken hade teknisk kapacitet att släcka ner hela stordatorn. De uppger sig vara "imponerade över angriparnas skicklighet".

Samtidigt säger Gottfrid Svartholm Warg att han är helt ointresserad och okunnig om stordatorer. "Stora och tråkiga saker som står på tråkiga ställen", slår han fast i tingsrättsförhören.

Extramaterial: lyssna själv på rättegången

Hålltider för veckans podcast
00.00-13.34 Från Svartholm Warg-rättegången i Stockholms tingsrätt. Åklagaren slutpläderar om Logica-hacket.
13.35-20.44 Diskussion om tisdagens förhör av Gottfrid Svartholm Warg
20.45-28.52 Kristina Svartholm – Gottfrid Svartholm Wargs mamma – om mediernas bevakning av rättegången.
28.53-30.43 Avslutning och så laddar du ner extramaterialet från rättegången.

Lyssna via din dator eller behändigt i din mobil! Om du inte vet hur du ska göra – läs här.

Prenumerera på podcasten
Om du inte vill missa en sändning vet du väl att du kan prenumerera på vår podcast? Använd då rss-länken nedan med ditt podcast-program: computersweden.libsyn.com/rss

Mejla dina tips till podcastredaktionen på cspodcast@idg.se

I podcastredaktionen: Tomas Zirn, Eva Melin och Sverker Brundin.

Redigering: Tomas Zirn