På torsdagen avslöjade Washington Post och The Guardian projektet Prism, där spaningsmyndigheten NSA utför underrättelsearbete med hjälp av stora it-företag som Google, Facebook, Apple och Microsoft. Särskilt uppseendeväckande var påståendet, hämtat från en läckt Power Point-presentation, att myndigheten har direkt tillgång till företagens centrala servrar och att företagen medvetet samarbetat NSA om detta. Detta har sedan publiceringen förnekats av företagen.

Nu backar Washington Post. I en ny version av artikeln är påståendet om det medvetna samarbetet borta, noterar The Next Web.

"Det är möjligt att konflikten mellan Prism-bilderna och företagens talesmän är resultatet av att NSA-upphovsmannen varit oprecis. I en annan hemlig rapport som The Post kommit över beskrivs arrangemanget som att det tillåter 'insamlingschefer att skicka instruktioner för innehållshantering direkt till utrustning installerad hos företagen', inte direkt till företagens servrar", skriver Washington Post i den nya versionen.