Det är tvillingarna Cameron och Tyler Winklevoss, kända för sin inblandning i Facebooks tidiga liv, som nu gått ut med att man planerar att förvara sin egen och andras bitcoinvaluta på samma sätt som guldtackor och annat av värde ofta förvaras, nämligen i bankvalv.

I en skrivelse till den amerikanska finansinspektionen förklarar tvillingarna att de vill använda sig av ett nätverk av säkra valv för att förvara och förvalta sina investerares valuta. Man menar att det skulle erbjuda ett enkelt och säkert sätt för framtida kunder att förvalta sin valuta utan att behöva känna sig nedslagna av problematiska växlingskurser eller den överhängande risken att själva bli hackade.

Bitcoin fungerar som så att de är kopplade till privata nycklar, som man använder när man förbrukar valutan. Eftersom dessa nycklar oftast lagras lokalt på en dator så kan de också stjälas. En del bitcoinanvändare uppges skriva ned sina nycklar fysiskt på papper, för att eliminera risken att någon annan kommer över dem.

Tvillingarna skriver dock att de inte kan ge några garantier för att nycklar, eller bitcoin, i deras förvar verkligen är säkra från omvärlden. I skrivelsen uppger man att man inte ska hållas ansvarig vid förlust på grund av intrång i deras säkerhetssystem. De räknar också med att risken för att ett intrång sker ökar med värdet som de kommer sitta på.

Tvillingarna är däremot redan bekanta med bitcoin, då man i april uppgav till New York Times att de själva sitter på så mycket som 1 procent av världens totala mängd bitcoin. Det uppges finnas runt 11,3 miljoner bitcoin ute i cirkulation i dagsläget, vilket skulle ge deras mängd bitcoin ett värde av runt 58 miljoner kronor.