Samsung tappar mer än en miljard dollar i börsvärde, efter att Obamaadministrationens har beslutat att lägga in sitt veto mot ett importstopp på Apples produkter i USA. Samsung tappade 0,6 procent av börsvärdet på den koreanska börsen under måndagen. Det motsvarar drygt en miljard dollar, motsvarande 6,6 miljarder kronor, uppger Wall Street Journal.

Tidigare jublade Samsungs toppchefer efter ett USA-beslut om importstopp för vissa av Apples produkter, som dock snabbt upphävdes. Importstoppet berodde på att Apple ska ha missbrukat Samsungpatent. Den koreanska elektronikjätten har valt att inte kommentera vetot mot importstoppet mot Apple, men kallar det för en "besvikelse".

Samtidigt undersöker amerikanska handelskommissionen ITU om ett antal av Samsungs Galaxyprodukter ska stoppas, som en följd av att en begäran från Apple. Hotet mot Samsung gäller flera smarttelefoner och plattor, däribland Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1 däremot inte Galaxy S III och the Galaxy S4. Flera analytiker som Wall Street Journal har talat med uppger att det är osannolikt att Obamaadministrationen inför ett stopp för Samsung.

Ett skäl är att det skulle leda till sämre valmöjligheter för kunderna, säger James Song, som är analytiker på KDB Daewoo Securities till tidningen. Om importstoppet i USA mot Apple hade gått igenom så hade det påverkat Apples Ipad och Iphone 4 i bland annat AT&T:s mobila nätverk.