I ett e-postmeddelande till anställda på Washington Posts meddelade Amazons vd, Jeff Bezos, i går att han köper upp dagstidningen för 250 miljoner dollar, motsvarande 1,6 miljarder kronor.

jeff bezos washington post

Affären är privat och har ingenting med Amazon att göra. Jeff Bezos uppger att han inte kommer att vara delaktig i de dagliga rutinerna och dagstidningens vd, Katharine Weymouth, sitter kvar på sin post.

Enligt Jeff Bezos kommer det dock att ske förändringar på tidningen under de närmaste åren.

– Förändringar är nödvändiga och hade skett med eller utan det nya ägarskapet. Internet har förändrat nästan varje element av nyhetsbranschen, något som öppnar upp för nya typer av konkurrens, skriver Jeff Bezos i sitt e-postmeddelande till Washington Posts anställda.

Affären förväntas slutföras senare i år och inkluderar även tidningarna Express newspaper, The Gazette Newspapers, Southern Maryland Newspapers, Fairfax County Times, El Tiempo Latino och Greater Washington Publishing.

Nyheten kom som en överraskning för de flesta anställda på Washington Post som inte kände till att tidningen var till salu.

IDG News