Artisten och skådespelaren Will Smith fick andra besökare att tappa hakan när han besökte säkerhetskonferensen Defcon i Las Vegas för att lyssna på ett uppträdande.

Han dök oväntat upp under söndagen på ett anförande om social kartläggning av personer via allmänt tillgänglig information, exempelvis sociala medier. Besöket ingick Will Smiths egen förhandsarbete inför en kommande film, oklart om han är producent eller skådespelare.

Anförandet Will Smith lyssnade på hölls av underhållaren Apollo Robbins. Denne är bland annat känd för att i en pr-kupp ha agerat som ficktjuv mot ett antal säkerhetsvakter till USAs tidigare president Jimmy Carter.

Smith var inbjuden av Robbins, som arbetar som coach till skådespelaren inför filmen. Enligt Chris Hadnagy, som är vd för företaget Social Engineer, som organiserar Defcon, smet Smith in via en bakdörr så att han kunde sitta och lyssna på anförandet. Under sessionen kallade Robbins upp en person ur publiken och stal dennes klocka, plånbok och mobiltelefon.

Smith blev så imponerad av uppträdandet att han bestämde sig för att gå runt och titta. Därefter lämnade han mässan etter 20 minuter, för att undvika att väcka uppståndelse. Totalt ska 15 000 ha besökt mässan.