Nokia har tidigare utmålat Iphone-användare som zombier. Budskapet i den senaste reklamfilmen för Lumia är mer konkret. Bland annat så påstår den finländska mobiljätten att dess Lumia-mobiler har bättre fotofunktioner än Apple, som kritiseras för att ha ignorerat sina konkurrenters framsteg,

Udden är riktad mot Apples tidigare reklambudskap "Every Day" från i april, som gick ut på att det varje dag tas miljontals foton med Iphone. Nokia kontrar med att det visserligen tas fler foton med Iphone än någon annan telefon, men att Nokia föredrar kvalitet framför kvantitet. Annonsen parodierar Apples reklambudskap både vad gäller musik, upplägg och form.

Genom kampanjen hoppas Nokia att sälja fler Lumia-telefoner. Än så länge har dock Nokia bara sålt 27,3 miljoner telefoner de senaste 18 månaderna, medan Apple är uppe i 31,2 miljoner under senaste kvartalet, uppger nyhetssajten The Verge.

Under måndagen släppte Apple en ny reklamfilm i sin kampanj med fokus på bland annat de förbättrade videofunktionerna i mobiloperativsystemet IOS: