Acer gör en förlust på 343 miljoner taiwanesiska dollar, motsvarande 83 miljoner kronor, vilket kan jämföras med en vinst på 56 miljoner taiwanesiska dollar under motsvarande period i fjol. Förlusten beror på pc-raset, ökade investeringar i produktutvecking och ökande priser för dram-minnen.

Omsättningen ökar samtidigt med 19 procent, till 89,4 miljarder dollar. Under kvartalet minskade Acers pc-försäljning med 32 procent på årsbasis. Acer drabbades därmed av det största raset i pc-försäljning av alla de fem största pc-leverantörerna.

Acer har kämpat hårt för att öka vinsten, trots fallande pc-försäljning. I juni lanserade företaget en 8-tums Windowsplatta och en ny Androidbaserad smarttelefon med 5,7-tumsskärm. Men företaget har inte lyckats kompensera minskningen på pc med nya produkter. Samtidigt investerar Acer i forskning och utveckling för att göra sina produkter mer innovativa, med bland annat nya gränssnitt.

Microsofts operativsystem Windows 8 har ännu inte lyckats blåsa liv i pc-leverantörer som Acer. Allt fler pc-leverantörer experimenterar därför med olika sätt att anpassa Googles operativsystem Android till pc.