Efter mycket klagomål från användare som inte har någon större nytta av att kunna styra gränssnittet med fingerrörelser presenterade Microsoft i juni en förhandsversion av Windows 8.1 där man återgått till ett något mer traditionellt gränssnitt.

Nu kan man välja att få upp den vanliga startsidan när datorn slås på i stället för ett antal appar i ett rutnät. Dessutom återgår man till något som liknar den vanliga startknappen.

I förra månaden meddelade företrädare för Microsoft att man skulle börja skicka ut den färdiga versionen till pc-tillverare i augusti och i samband med dessa så kallade rtm-versioner brukar även utvecklare och Technet-prenumeranter få tillgång till samma version.

Så tycks dock inte fallet vara nu där det mesta tyder på att alla, förutom pc-tillverkarna, får vänta till mitten på oktober. Däremot förväntas de som har installet den så kallade preview-versionen att kunna få en del uppdateringar av denna under de två månader som återstår till den skarpa versionen finns på plats.