Arbetet med att hitta en ersättare för Steve Ballmer på Microsofts vd-post är i rullning och förslag på kandidater kommer in från alla håll. I en intervju med Cnet uppger Saleforce.coms vd, Marc Benioff, att Bill Gates borde hoppa in som tillförordnad vd tills en ersättare har utsett.

– Det finns ingen klar kandidat som har de visioner som krävs för att vända på företaget likt Bill Gates, säger Marc Benioff till Cnet.

Enligt Marc Benioff är Bill Gates inte bara en stark visionär, han har även den talang som krävs för att hitta ett nytt ledarskap på Microsoft. Han tror även att Bill Gates är en annan person jämfört med när han lämnade det dagliga arbetet på Microsoft 2008.

– Han kan komma tillbaka med helt nya sätt att leda företaget och låta hans fru driva deras välgörenhetsfond. Han borde ta över under tre år för att identifiera vilka förändringar som krävs och utse en ny ledare, säger Marc Benioff.

Hans uttalande gjordes i samband med Salesforce.coms delårsrapport för det andra kvartalet. Under perioden slutade företagets omsättning på 957 miljoner dollar, en ökning med 31 procent jämfört med samma period året innan. Det senaste tolv månaderna har företagets aktievärde ökat med 20 procent.

IDG News