Vad har ni gjort med sajten?
- I dag kör vi igång ett nytt format för snabba nyheter, "I korthet". I den nya spalten samlas de senaste nyheterna från it-världen, kort sammanfattade och med länk till källan för den som vill veta mer. Kortnyheterna hittas även under fliken "Senaste" på vår mobilsajt och i våra appar.

Varför gör ni på detta viset?

- Vi tror att våra läsare gärna besöker Computersweden.se för att få en snabb överblick över de viktigaste händelserna inom it, men att läsarna inte nödvändigtvis behöver vår hjälp att översätta originalartikeln, det som kallas för en rewrite.

– Genom att sammanfatta nyheten och länka till källan får läsaren både koll på vad som hänt och en möjlighet att läsa vidare hos originalpublikationerna, oftast amerikanska medier och nyhetsbyråer. Det nya formatet gör samtidigt att Computer Swedens reportrar kan lägga mer krut på det de är bäst på, att gräva fram unika, egna nyheter.

Är det fler sådana här chockartade förändringar att vänta?
- Absolut! Computer Swedens läsare liksom alla mediekonsumenter ändrar sina vanor hela tiden och då är det vår uppgift att vara på tårna och ge läsarna den information de vill ha, i den kanal och i det format de vill ha den. Så det kommer hända mycket på Computer Sweden, IT24, Säkerhet24 och CS Jobb under hösten.