Microsoft meddelade i går att företaget börjar erbjuda programsviten Office 365 helt gratis till ideella organisationer världen över. Inledningsvis gäller erbjudandet i 41 länder, och kommer att utökas till 90 länder innan juli nästa år.

– Ideella organisationer har upptäckt fördelarna med molntjänster, men de kan inte dra nytta av dessa på grund av kostnader och andra skäl, säger Microsoft pr-chef, Lori Harnick.

Hon tillägger att Microsoft har sedan tidigare donerat program till olika organisationer, men det här är första gången Office 365 erbjuds.

Kunder som är berättigade till programmet kan prenumerera på Office 365 Enterprise E1 gratis för ett obegränsat antal användare. Planen som normalt kostar åtta dollar per månad och användare inkluderar Exchange Online, Sharepoint Online, Lync Online samt de webbaserade Office-programmen.

För en extrakostnad av två dollar per användare och månad kan organisationerna även ladda ned klientversionerna av Office 365. Arkivfunktionen i Exchange Online kostar ytterligare en dollar per månad och användare.

Google har sedan 2007 erbjudit sin molntjänst Google Apps gratis till ideella organisationer.

IDG News