Computer Sweden har i nära en månad provkört Com Hems nya tjänst som, åtminstone teoretiskt, ska ge nedladdningshastigheter på 500 Mbit/s.

Tjänsten använder ett nytt kabelmodem från Compal där en av fördelarna är att den utnyttjar 802.11ac-standarden vilket innebär att man kan surfa trådlöst i minst 100 Mbit/s. För att komma upp i 500 Mbit/s krävs dock trådbunden anslutning och under testperioden har denna nivå aldrig nåtts.

Com Hems tekniska support har genomfört både hembesök och distansuppgraderingar av nätverk och modem vilket resulterat i att man nu hamnat på en genomsnittsnivå kring 300 Mbit/s.

Ola Eriksson på Com Hems presstjänst säger att detta är en nivå som ligger inom det hastighetsintervall man garanterar för tjänsten och att man hoppas kunna hitta fler förbättringar för att höja hastigheten.

Com Hems kundsupport uppger att det bara är 150-200 modem som har skickats ut till kunder och att många av de som hakat på från start troligen kommer att använda möjligheten att byta till den betydligt billigare 250 Mbit/s-tjänsten. För 500 Mbit/s får man nämligen betala hela 900 kronor per månad medan priset för Bredband 250 hamnar på 500 kronor.

– Bredband 500 är en premiumprodukt och vi vet att det inte kommer var en massmarknadsprodukt i dagsläget, men med tjänsten lanserad visar vi att vi kan leverera riktigt höga hastigheter till många människor och står väl rustade för framtiden, säger Ola Eriksson.