Med en verksamhet som etablerades 2005 är Sevone lite av en uppstickare på marknaden för prestandaövervakning. Företagets huvudfokus ligger på större kunder inom telekom, finans och mobiloperatörer och nu är det dags för etablering av en nordisk verksamhet.

– Den tekniska paketeringen är ganska unik och riktigt cool faktiskt och vi ersätter i dag många gamla leverantörers lösningar, säger Hans Lejdebring som tillsammans med en systemingenjör bildar en förtrupp för Sevones verksamhet i Norden.

Han berättar att Sevone ännu inte har några svenska kunder, men sitter redo att ta emot beställningar på en rad olika produkter. Företagets mest kraftfulla enhet kallas Performance Appliance Solution (PAS-200k) som ska klara att hantera 200 000 övervakade mätobjekt.

– Sevone PAS har den överlägset största kapaciteten i världen att samla in och analysera prestandadata extremt snabbt, säger Hans Lejdebring.

Här handlar det om fysisk hårdvara, så kallad appliance, men Sevone har även virtuella produkter i serien Vpas.

– Vi kan lätt hantera många olika geografiska installationer i en kombination av både Vpas och vår fysiska PAS, och det blir ett logiskt system med central administration.

Sevone PAS-200k kostar cirka en miljon dollar (sju miljoner kronor) men företaget uppger att man gärna hyr ut sina produkter eller levererar dessa som en tjänst från olika partner.