Den planerade försäljningen av Nokia mobildivision till Microsoft har fått indiska skattemyndigheter att vidta åtgärder. Det indiska skatteverket vill försäkra sig om att Nokia har tillräckligt med pengar att betala en uppskattad skatt på 39,97 miljarder indiska rupies, motsvarande 4,1 miljarder kronor.

Nokia meddelade i går att företagets fasta tillgångar i Indien har frysts av de lokala skattemyndigheterna. Företaget har fortfarande tillgång till kontanter och bankkonton med byggnader och andra fasta tillgångar är nu frysta.

Det senaste utspelet kan komplicera försäljningen till Microsoft. Nokias fabrik i södra Indien är en av företagets största.

Nokias talesman, Brett Young, uppger till Wall Street Journal att företaget just nu förhandlar med de indiska skattemyndigheterna. Han uppger även att Nokia har tillräckligt med tillgångar i Indien för att kunna täcka företagets skatter i landet.

I början av september meddelade Microsoft att företaget köper upp Nokia för sju miljarder dollar, motsvarande 45 miljarder kronor.