9/16
ChrisRWK målar Daft Punk på Daniel Eks kontor.
Foto: @RedBoy
10/16
En dekonstruerad Spindelmannen signerad Kostas Seremetis.
Foto: @RedBoy
11/16
Konferensrummens tema är berömda musikklubbar och för målningarna står New York-konstnären ASVP. Här är The Fillmore.
Foto: @RedBoy
12/16
Spotify hoppas att konsten inspirerar de anställda, gör dem mer kreativa, och kanske tillbringar några timmar extra på kontoret. Här har ASVP tolkat amfiteatern i Quincy, Washington.
Foto: @Redboy
13/16
Den som satt ihop teamet av konstnärer är Redboy, inhyrd av Spotifys designchef Merv Garretson. Redboy är fotograf och dj och har dokumenterat gatukonst i New York sedan början av 1990-talet.
Foto: Joab Jackson
14/16
Spotify hade koll på kostnaderna. Att anlita konstnärerna ska inte ha ökat budgeten för att färdigställa kontoret, även om en del kostnader var tvungna att "flyttas runt". Konstnärerna behåller upphovsrätten till sina verk. Här Magneto av ChrisRWK.
Foto: @redboy
15/16
Gatukonstnärernas idé är att få ut sina namn och sin stil. En del av dem lyckas ta sig ända in i gallerierna och bli sedda av personer villiga att betala stora pengar för unika väggmålningar. Här ett samarbete mellan ChrisRWK, Herb veng Smith och ECB i Brooklyn.
Foto: Joab Jackson
16/16
WK jobbar med trä, papper och hemmagjort tapetklister. Här i Spotifys spelrum. "I min bok är WK en av New Yorks klassiska gatukonstnärer. Han gör oftast massiva installationer, hela kvarter, och tar sällan uppdrag", säger Redboy, projektets kurator, till IDG News.
Foto: @Redboy
De flesta it-företag lägger en hel del pengar på att pynta sina kontorsväggar med härligt harmlösa målningar, men svenska Spotify var mer kreativa när det nya New York-kontoret, belägget i fashionabla Chelsea, skulle inredas. Företaget anlitade ett gäng gatukonstnärer för att ge väggarna liv.