Det är Facebook som snart också kan lägga till “hyresvärd” i verksamhetsbeskrivningen, rapporterar The Wall Street Journal.

Det sociala nätverket har planer på att investera 120 miljoner dollar i byggandet av ett nytt bostadsområde med 394 lägenheter, precis intill huvudkontoret i Menlo Park, Kalifornien. Projektet, som fått smeknamnet ”Facebookville”, kommer att skapa bostäder med fem minuters cykelavstånd till jobbet för ungefär 10 procent av de anställda.

Konkurrensen om kompetensen är hård i Silicon Valley och nu trappar Facebook upp förmånerna för personalen, i kampen om att locka till sig de bästa ingenjörerna och utvecklarna. Företaget har sedan länge erbjudit de anställda gratis mat och anordnat stora fester, och det senaste draget är talande för hur jakten på personal påverkar företagskulturen i USAs IT-centrum.

– De anställda känner sig i dag inte lika bundna till ett visst företag, utan mer kopplade till ett geografiskt område och en industri. Folk är mer benägna att hoppa runt mellan olika företag och jobba på idéer med personer utanför det egna företaget, säger Ajay Agrawal, professor i entreprenörskap vid University of Toronto, till Wall Street Journal.

Om Facebooks intåg på bostadsmarknaden får personalen att stanna kvar eller flytta vidare till en konkurrent återstår att se. Projektet beräknas stå klart 2015.