Whirlpool har valt att standardisera på Google Apps som kontorspaket för sina anställda. Företaget har 68 000 anställda på 66 platser runt om i världen och ser Googles verktyg som ett sätt att snabbt kunna dela information inom organisationen. Företaget har valt att lägga både e-post och hantering av dokument hos Google. Tidigare har Whirlpool använt Lotus Notes från IBM för samma uppgifter.

Enligt Google har Whirlpool valt företagets tjänster bland annat för att många anställda redan använt dem. Whirlpools CIO Mike Heim säger också i ett meddelande på Googles blogg att valet av Google Apps inte bara handlar om en ny it-strategi utan om en ny företagskultur där det är nödvändigt att kunna dela idéer snabbare än tidigare inom företaget.

Google Apps är sedan tidigare populärt bland annat på universitet och högskolor. Whirpoolaffären är heller inte den största på företag. Sedan tidigare använder bland annat spanska banken BBVA med 110 000 anställda och schweiziska hälso- och sjukvårdsjätten Roche Group med 90 000 anställda Google Apps.

Enligt Googles egna siffror använder runt fem miljoner företag runt om i världen Google Apps. De flesta av dem är dock mindre företag. Google har haft svårare att övertyga de riktigt stora företagen om att företaget är en pålitlig partner. När Toyota kastade ut Lotus Notes förra året valde företaget till exempel Micrsofts Office 365 framför Google Apps. I en intervju i Business insider säger företagets cio Zack Hicks att det berodde det på att Googles inte hade rätt organisation för att hantera ett så stort företag som Toyota.