Finska Supercell har gjort succé med speltitlar som Clash of clans och Hay day. Nu köper operatören Softbank tillsammans med Gungho Online Entertainment 51 procent av det finska företaget för 1,5 miljarder dollar, motsvarande ungefär 10 miljarder svenska kronor. Uppgifterna presenterades först av Wall Street Journal på Twitter.

Supercell grundades 2010 har utvecklat spel för Ipad sedan 2011 och omsatte första kvartalet i år 178 miljoner dollar samtidigt som företaget gick med 106 miljoner dollar i vinst. Företagets blandning av spel för plattor och mobil med spridning via till exempel Facebook har visat sig framgångsrik och gett företaget en explosiv tillväxt. Så sent som i april i år tog företaget in en investering på 130 miljoner dollar vilket då gav företaget en värdering på 770 miljoner dollar. Dagens investering från Softbank värderar företaget till mer än det dubbla.

I en bloggpost berättar företagets vd Ilkka Paananen att målet för Supercell nu är att bli ett globat spelföretag och att Softbank ger företaget resurser att leverera spel till hundratals mijoner nya spelare runt om i världen. Han nämner också att Supercell kommer att fortsätta att finnas kvar och betala skatt i Finland och att han tror att fler och fler inser att det finns ett liv efter Nokia.