Vad händer inom rekryteringsområdet just nu?
– En tendens är att headhunting som metod för att identifiera rätt personer till nya jobb blir allt vanligare. Vill man bli hittad är det dock bra att räcka upp handen, det gäller att ha sin profil uppdaterad och vara aktiv för att finnas med på radarn. Det är i dag lättare att hitta folk, men inte alltid lätt att hitta de som passar allra bäst för jobbet. Se till att du syns på rätt sätt.

Hur kan jag sticka ut ur mängden i jobbjakten?
– Hur du tar kontakt är jätteviktigt, se till att vara aktiv och bearbeta dina jobbkontakter. Tänk på att ha rätt sökord i din ansökan, så att du blir hittad inom det område du vill jobba med. Är man till exempel systemutvecklare och särskilt kunnig på ett programmeringsspråk, se till att det verkligen framgår. Sedan är det alltid viktigt att värna om sina kontakter och hålla liv i affärsnätverket. Var inte rädd för att höra dig runt, det kan ge oanade öppningar.

A och O när det gäller CV:t?
– Tydlighet är det absolut viktigaste, det kan inte påpekas tillräckligt. Många tror att man ska ludda till det, men fyra helsidor med CV är inte önskvärt. Se till att det är lättläst och klargör vad som är utmärkande när det gäller din kompetens. Anpassa också din ansökan efter företaget du söker en tjänst hos, många skickar samma standard-ansökningar till olika företag och får då inget svar. Ofta är det så enkelt att man kan framhäva sina kompetenser på ett sätt som är intressant för just det företaget, ta reda på vad de letar efter.

Vilka tjänster är heta?
– Arbetsmarknaden är fortfarande het inom it, det är rätt område att satsa på en karriär inom. Vi ser fortfarande ett starkt behov inom utveckling, det har varit stor efterfrågan på utvecklare länge och är fortsatt så. Det vi ser nu är att det har blivit mycket affärsfokus i branschen, och det gäller i alla yrkesroller. Man måste förstå sin verksamhet och vilken roll man har i den i högre grad.

Ser det illa ut om man har bytt jobb ofta?
– Först och främst ska man fråga sig inom vilka roller och arbetsuppgifter man trivs bäst med. Ibland krävs det att man skaffar sig ny kompetens för att komma vidare i karriären och då kan det krävas att man byter jobb. Att byta miljö är stimulerande, men ett råd är att försöka få lite stabilitet emellanåt så att du hinner utvecklas på varje jobb.


Eva Ekedahl har mångårig erfarenhet av Rekrytering och Executive Search. Hon är utbildad samtalsterapeut och har vidareutbildning i flera tester och verktyg för personbedömning.

Du vet väl att du också kan ställa frågor till CS jobbs experter? Skicka din fråga till csjobb3@idg.se så ser vi till att den hamnar hos rätt expert.