Konkurrensen på arbetsmarknaden är hård och något extra att sätta på cv:t har blivit en självklarhet för att fånga arbetsgivarens uppmärksamhet. En kreativ jobbansökan kan vara vägen till drömjobbet, men gränsen mellan kreativ och galen är hårfin.

Sajten Business Insider har listat de sju konstigaste sakerna som folk har skickat med i sina jobbansökningar.

1. En plastfot
På den första raden i det personliga brevet skrev den här kandidaten att hen ville "få in en fot" och skickade med en faktiskt fot i plast. Resten av ansökningen var fylld med fotrelaterade skämt, så som att kandidaten var beredd att börja "på stående fot". Oturligt nog delade rekryteraren inte samma humor.

2. Ett provrör med låtsasblod
Bifogat i meritförteckningen fanns en liten plas flaska med rödfärgad vätska och en lapp där det stod att kandidaten skulle ge "blod svett och tårar" för jobbet. Kreativt? Ja, men förmodligen inte det bästa sättet att vinna över din blivande arbetsgivare om denne inte är ett stort fan av tv-serien Dexter.

3. Kroppsmått
En rekryterare fick ta emot ett cv där personen hade skrivit ned sin vikt, längd, ögon- och hårfärg, samt klädstorlek. Till ett jobb där personens fysiska attribut inte spelade någon som helst roll. Om det inte är ett modelljobb du söker, skippa att berätta hur du ser ut.

4. En innehållsförteckning
En bra tumregel är att hålla ditt cv till en enda sida. Två sidor är på gränsen och allt utöver det är för långt. En rekryterare fick ta emot ett cv som var så omfattande att det följde med en innehållsförteckning. Även om personalansvariga kan uppskatta romaner läser de säkerligen dem helst på fritiden.

5. Ett kakmonster
Ett knep många försöker med är att nå rekryteraren på en personlig nivå genom att skriva ner sina intressen. Men precis som kroppsmått inte hör hemma på ditt cv, gör högst personliga intressen inte det heller. Kanske delar rekryteraren din passion för småkakor eller att spela dragspel, men risken är i de flesta fall att din ansökan ser oseriöst ut. 

6. Fax-expert
Många tekniska färdigheter är värda att nämna på ett cv, men vissa kommer orsaka tunga suckar från den som läser ansökan. Föråldrade och godtyckliga kunskaper som hur man använder faxen, dokumentförstöraren och Microsoft Word är det dags att ta bort om du inte uppdaterat cv:t på ett tag.

7. Berätta vilket språk cv:t är skrivet på
När du har begränsat utrymme att sälja in dig själv på vill du inte slösa bort det på att berätta självklarheter. Att du behärskar det språk cv:t är skrivet på är självförklarande och behöver inte klargöras i text, såvida inte dina senaste meriter är från jobb utomlands.