Denna artikel är en del i ett tema om Google Glass-testarna.
Del 1: Så tycker testarna om Google Glass
Del 2: Hon var först i Sverige med Glass


Filip Johansson deltog tillsammans med några kollegor från Great Works på Google Glass Hackathon i San Francisco tidigare i höstas. Det en tävling där utvecklare på kort tid tog fram nya appar till Google Glass. Filips lag gjorde en app för bartenders.

– Den funkade över förväntan, säger han.

Filip Johansson har inte några egna Googleglasögon, men fick låna ett par av en vän under ett par veckor.

– I slutändan använde jag dem mest för att det kändes häftigt. Det var i och för sig ganska schysst att läsa sms och mejl i Google Glass. Men i praktiken använde jag dem inte jättemycket. För mig blev det ungefär som när man använder Siri i Iphone. Man använder det mer för att det är en kul grej, snarare än för att det är jätteanvändbart, säger han.

Fick du några idéer på tillämpningar när du använde glasögonen?
– Jodå, verkligen. Det sätt som Google kopplat ihop glasögonen med Google Now, där finns en jättepotential. När du går ner i tunnelbanan får upp när nästa tåg går, när du är i mataffären får upp din inköpslista i glasögonen, säger Filip Johansson.

– Man kanske också kan använda Google Glass som second screen när man kollar på tv. Tweets om tv-programmet rullar fram i glasögonen samtidigt som du tittar.

Tror du Google Glass mest blir en nischprodukt eller ett koncept som slår igenom på bred front?
– Det kommer handla rätt mycket om priset, tror jag. Jämför med smartphones när de kom. I början var de väldigt dyra, men idag är har alla dem. Glasögonen kan gå samma väg. Kommer det bra appar som verkligen kan använda den här tekniken på ett bra sätt, då tror jag folk kommer att använda glasögonen, säger Filip Johansson.

Fakta

Google Glass Showdown:
Första svenska utvecklartävlingen för Google Glass som äger rum på Sime-konferensen 12 november. Temat är underhållningsappar för Google Glass. Arrangörer är MTG, Google och Sime.

Google Glass Hackathon Showcase:
Ägde rum i San Francisco i september. En app för att livestreama video via Google Glass var en av vinnarna.