Enligt Accumulate har företaget en omfattande patentportfölj inom mobila betalningslösningar och den aktuella stämningen gäller ett svenskt patent ur portföljen.

– Sedan de gick ut med sin lösning har vi påpekat att den baserar sig på av oss patenterade processer. Vi erbjuder våra lösningar mot licens. Men vi har inte kommit fram i dem diskussionerna, säger Stefan Hultberg, vd på Accumulate till Computer Sweden.

– Vi har flera pågående diskussioner av större art mot mycket större parter på den nordiska marknaden och internationellt. Det här är första gången vi varit tvungna att gå till domstol.

Accumulate, vars lösning bland annat används av Wywallet, räknar Teliasonera, Sjätte AP-fonden, Payex och Svea Ekonomi till sina investerare.

Stämningsansökan är inlämnad till Stockholms tingsrätt.

Seamless kommunikationschef Olivera Andersson säger till Computer Sweden att hon inte hunnit ta del av informationen ännu, och att företaget återkommer med kommentar senare.

Uppdaterat: Seamless avvisar strax efter klockan 17 påståendet om patentintrång i ett pressmeddelande:

"Seamless har ännu inte tagit del av stämningsansökan. Vid tidigare kontakter mellan Seamless och Accumulate har Seamless tillbakavisat påståendena om patentintrång såsom ogrundade. Seamless ståndpunkt bygger på en grundlig analys av Accumulates patent och dess skyddsomfång. Seamless avser att publicera ytterligare information så snart man tagit del av stämningsansökan."