Vissa veckor står it för visionerna i vården. Det som ska lösa problemen med en befolkningspyramid som vänts upp och ner och ge oss bättre vård och större insyn. Vi pratar om kläder med inbyggda sensorer som håller koll på vår hälsa. Om superdatorn Watson, big data och stöd för bättre diagnoser. Oändligt med möjligheter.

Men inte den här veckan. Den här veckan har flera nyheter kring omfattningen av den floppade sajten för Obamacare spritts runt världen. Efter en månad i bruk och 174 miljoner dollar fungerar den fortfarande inte. Det handlar kanske inte om it I vården men det handlar om it FÖR vården. När ingången till det nya sjukförsäkringssystemet inte fungerar blir det omedelbart till ytterligare bränsle i den infekterade politiska debatten.

Inte nog med det. I Sverige har veckan handlat om bristande säkerhet. Virusangreppet i Västra Götaland i slutet av förra året orsakades av dålig säkerhet, visar en rapport. Det saknades brandväggar och det fanns lösenord av typen 1234. Sedan dundrade det vidare med Karolinska sjukhuset. En brandvägg ska ha installerats fel och journaler legat oskyddade. Exakt hur illa det varit träts det fortfarande om.

Så hur känns det att jobba med it i vården denna vecka? Är det en sådan vecka när ni drar upp kragen och mumlar om var ni jobbar trots att ni inte ens är i närheten av säkerhetsproblemen och ännu längre från Obamacare?

Om det känns motigt så gäller det att pigga upp sig. Och även om det kan ge gråa hår att jobba med sajtbyggen och dataskydd inom vård-it så har de amerikanska tv-komikerna mer än någonsin att jobba med.

Så för alla er vård-it-människor och andra som jobbar med projekt där allt inte rullar som ni vill – tjuvbörja helgen med ett skratt:

Steven Colbert om Obamacare
> Galghumor från Jon Stewart