Nu fattar jag inte alls vad ni pratar om här. Som vanligt i detta forum så är det Mac & Linux-användare som spyr ur sig galla om Windows. Och jag har full förståelse för att man som musikproducent blir fruktansvärt besviken över att ens verksamhet stannar upp på grund av en systemuppdatering. Men jag kan sannerligen inte begripa vad ni andra gnäller över. Jag har kört Windows 7 sedan det släpptes, och köpte Windows 8 för c:a 3 månader sedan. När jag hade kört det i en månad så bestämde jag mig för att återgå till Windows 7, för att se om det ligger någon substans i vad ni säger.

Det tog mig max tre dagar innan jag insåg mitt misstag. Windows 7 fungerar fint, men i jämförelse med Windows 8 så är det så fantastiskt tråkigt att jobba med. Och jag saknade nästan omedelbart Metro, där jag får en suverän överblick över vad som hänt sedan sist genom att det visar liveuppdateringar från kalender, rss, facebook och mail.

Och jag vet ta mig tusan inte om jag någonsin har arbetat med ett gränssnitt som ligger så bra i tiden som Metro. Tillsammans med uppdateringen till 8.1, med den nya startknappen (som jag tycker borde kallas systemknapp), där alla de viktigaste systemprogrammen och funktionerna finns samlade, så känns detta som det mest kompletta systemet från Microsoft någonsin!
Björn Svensson

På kontoret får vi välja fritt vilken plattform vi har som huvudplattform. Idag är vi EN som håller kvar vid windows och resten kör Mac OS X. Våra IT kostnader har sjunkigt och senaste kvartalet har vår vinst ökat med nästan 80% i förhållande till förra året. Folk är med mer produktiva och inte ens dotnet-folket klagar.
Kronprinsen

Hur menar du nu, er vinst har ökat med 80%, vad säger det, från vilken nivå då, 1 krona till 1,80 kronor. Har vinsten ökat för att ni bytt OS? Eller att personalen oförklarligt blivit mer effektiva när det arbetar med datorerna, och den effektiviteten har genererat en 80%-ig ökning. Berätta för mig som är oförstående hur erat nya OS har fått personalen mer produktiva, är uppstartstiden på datorerna snabbare så personalen hinner jobba 90 sekunder mer per dag, går det snabbare att skriva en offert på en Mac än en Windows dator, beräknar Mac kalkylerna snabbare, skickas mejlen snabbare, surfar personalen mindre på arbetstiden?? Berätta hur det gått till.
Fredex

"Hur som helst så är det hela sorgligt" skriver Lars Danielsson. Det sorgliga i artikeln är att Lars baserar sina intryck efter att ha använt Windows RT på Surface 2 (ej Pro). Dvs en version som har ett starkt begränsat utbud av mjukvara. Samtidigt ligger prestandan långt under valfri x86-plattform. Vi som istället sitter med Windows 8.1 för x86/64 väljer helt enkelt vilka program vi vill använda. Då är inte Windows 8.1 inte längre lika handikappat som i sitt grundutförande. Det finns väl ingen som använder Windows 7 utan att installera en massa tredjepartsprogram? (Chrome, Firefox för att namnge några),
Walkir