Lars verkar lite väl instängd/invand och allmänt grinig när han inte förstår hur saker fungerar och samtidigt vägrar läsa hjälptexterna (sen kan man ju fundera på hur bra ett system är som kräver hjälptexter jämt och ständigt, men det är en annan femma).
Olpa

Jag har använt själv Windows RT och Windows 8/8.1. Windows RT version är skit, man kan fan inte göra något mer än surfa på den.
Magnus Olsen

Det sorgliga är snarare att Microsoft av nån anledning valt att lansera en produkt som ger ett så dåligt intryck. Alternativt hur vissa (MS fanbois?) försöker försvara Microsofts dåliga beslut att ge sig in på en marknad de inte alls behärskar.
Taliz

Jag håller helt med, jag känner mig fullständigt lost i windows 8, som min nya PC HP Pavilion hade installerat i sig när jag köpte den. Funderar på att avinstallera windows 8 och lägga dit en gammal windowsversion, om det nu går, förstås.
Teuvo Brostrom

Själv tycker jag att Windows 8.1 tillsammans med StartIsBack (http://startisback.com) fungerar riktigt bra.
Walkir

Finns även gratisalternativ, som Classic Shell http://www.classicshell.net/
cr0ft

TACK! Det tog fem sekunder att installera och direkt känns det lättare att andas. Att de inte lät start vara kvar????
Teuvo Brostrom

Jag förstår faktiskt inte denna artikel över huvud taget. Har varit med sen 95 tiden och W8.1 är jag mer än nöjd med. Om man enbart sysslar med skrivbordsarbete fungerar det perfekt, man behöver inte använda metro alls. Om man vill lära sig och lägga lite tid på att "customize" metro skärmen fungerar det riktigt bra när man vant sig. Alla nyheter, meddelanden, väder osv osv finns på samma skärm. Jag förstår inte alla negativa känslor kring det, om man endast vill arbeta på skrivbordet väljer man det, det är bara att vänsterklicka i aktivitetsfältet och välja att windows ska starta i skrivbordsläge. Att få Windows 8 att se ut och uppföra sig som W7 krävs det 2 minuters tweekande och sedan har man W7 fast i ett snabbare och mer optimerat format. Jag bygger/säljer/pysslar med många slags datorer, och alla de jag hållt på med fungerar snabbare, tystare, smidigare och mer optimerat med W8.1 jämförd med W7. Har en gammal dv6 pavilion som jag använt om HTPC i flera år, när jag la in 8.1 i den blev det som en helt ny dator. Jag hade en legitim verison av windows 7 pro innan i den och den gick mycket, mycket tyngre. Jag förstår faktiskt inte hur man hela tiden hyllar W7 och pissar på W8. När man endast tar upp "metroskärmen" som minuset. Det visar på en illvilja att inte lära sig något nytt, om man inte vill uppgradera, gör inte det! Om man får en dator med 8.1 förinstallerat så tar det som sagt 2 min att få "W7" dvs allt är på skrivbordet fixat. Det verkar vara såå många som skriver så mycket skit om detta innan man faktiskt tagit reda på något alls.
Manney

Har en användarhistorik som är väldigt lik Lars. Dessutom samma upplevelser och irritation över nyare produkter. Jag tycker egentligen inte att det är sorgligt eller ens oroande längre att byta till en flora av andra saker hemma. Ubuntu och Raspberry för att ha kul. Android på surf. Kanske en Chromebook så småningom. Antagligen inte Apple eftersom jag inte vill strömlinje forma allt hemma efter det receptet. Bra produkter dock.
estragor
Läs alla kommentarer här.