SBAB har idag 350 000 kunder, men ska växa. Ett sätt är att bredda produktutbudet. I oktober lanserade banken en mobitjänst vars säkerhetslösning är en molntjänst som bygger på Nexus teknik.

– Vår mobiltjänst är ett sätt för våra kunder att nå banken där de är och med den klient som de önskar, säger Christer Boström, som är produktchef för betalningar och bankinfrastruktur på SBAB.

Kunden kan logga in med hjälpa av e-legitimation, Bank ID eller någon av de andra elektroniska legitimationerna på marknaden. Tjänsten är också tillgänglig via kundens dator.

– Tidigare har vi använt e-legitimation i begränsad omfattning och mobilt Bank ID har vi inte alls använt tidigare.

Valet av leverantör började med en analys av den handfull leverantörer, som finns på marknaden. Från början fanns också alternativet att utveckla själv. Till slut valdes Nexus. Till att börja med driftar SBAB plattformen på egna servrar, där Nexus står för förvaltning, utveckling och support av applikationen.

– Det är ganska typisk lösning för en medelstor bank att outsourca och välja standardprodukter. Om vi ska utveckla något själva, så är det främst gränssnittet där vi möter våra kunder.

Värdet på affärer väljer parterna att hålla för sig själva.