Nästan 100 personer hade tagit sig till Bahnhofs science fiction-liknande datahall på Södermalm i Stockholm för att vara med när Computer Sweden i tisdags delade ut sina HIT-priser för första gången.

Computer Sweden har i jakten på de mest spännande tillväxtbolagen gått igenom tusentals mindre teknikbolag. Efter hård sållning fanns 50 nominerade kvar. Bara tre kunde gå därifrån med ett pris; Widespace, Izettle och Springworks.

Deltagarna på prisutdelningen kom från hela landet, från Malmö i söder till Umeå i norr.

– Det är roligt att tidningen gör något för de här bolagen som är på väg upp, säger Sören Meelby, marknadschef på Vergic i Malmö, ett av de nominerade bolagen som också hamnade på topp tio-listan.

Från andra änden av vårt avlånga land kom Hans Samuelsson, vd på Mindspace, baserat i Umeå.

– Vi har tyckt att hela den här grejen har varit en push i rätt riktning för oss. Det har varit en bekräftelse som man inte får i vardagen annars.

– Jag tycker att det är ett bra och spännande event. Det är viktigt att lyfta fram spännande teknikbolag, säger Mats Karlsson, grundare av Göteborgsbaserade Icomera.

Nästa år är det dags igen. Det återstår att se om årets nominerade lyckas hålla ställningarna eller om nya hungriga snabbväxare lyckas slå sig in.