Izettle utvecklar en betallösning riktad till småföretagare där mobiler eller plattor används när man ska dra kreditkortet, i stället för traditionell kortläsare. Lösningen består av en app och en terminal. Verksamheten är uppdelad på flera företag, men redovisas inte som en koncern. Basen är i Izettle AB. Försäljningen av hårdvaran sker i det separata bolaget Izettle Merchant Service. Det finns dessutom marknadsbolag i Tyskland och Spanien.

När det gäller tekniken har Izettle fått kritik för säkerheten i systemet, men det är en användbar lösning som snabbt har fått stor spridning. Den har fått över medel i betyg bland användarna på Google Play och Itunes Store (högst på Itunes). Det är en unik lösning i så måtto att det barta finns en konkurrent i samma nisch, amerikanska Square (som bara finns i USA). Izettle har bland annat vunnit ”årets innovation” på Telekomgalan 2011 och ”årets mobila betalning” på Mobilgalan 2012.

Bolaget är omtalat i hela världen och det finns bland annat en stor artikel på engelska Wikipedia. Verksamhet finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Mexico och Brasilien.

2012 omsatte Izettle AB 11,1 miljoner kronor medan Izettle Merchant Services omsatte 21,7 miljoner kronor. 2011 var de siffrorna 0,6 miljoner respektive 4 miljoner kronor. Bolaget grundades 2010 och har i dag 120 anställda. Basen är i Stockholm.