– MT.gox, den största handelsplatsen för bitcoin, har i dag väntetider som är hur långa som helst – och samtidigt begränsningar för hur mycket bitcoin man får växla tillbaks till riktiga cash, konstaterar Computer Swedens nyhetschef Marcus Jerräng i veckans podd.

Kollar man på de största bitcoin-sajterna är uppbyggda så är att allt är inriktat på att man ska köpa bitcoin. Inte på att man ska sälja bitcoin, säger han.

– Det är ganska självklart egentligen. De här sajterna har inte pengarna om alla skulle komma till dem med bitcoin och vilja ha cash.

I veckans podd frågar vi oss också varför det finns så lite saker att köpa med bitcoin. Den som i dag försöker att leva på enbart bitcoin löper stor risk att svälta ihjäl.

– Det är nästan ingen som vill använda bitcoin till något. Alla vill bara åt själva värdeökningen, suckar Marcus Jerräng.

I veckans avsnitt får vi också hjälp av M3:s chefredaktör Daniel Sjöholm att djupanalysera trenden med böjda mobilskärmar. Vi har bara sett första steget mot helt böjbara mobiler, säger han.

Dessutom en direktrapport från HP Discover i Barcelona med Computer Swedens ekonomireporter Mattias Malmqvist.

Hålltider i veckans podcast:
00.00-01.00
Inledning.
01.01-19.00 Varför har det blivit så svårt att växla tillbaka bitcoin till vanliga valutor? Gäst: Marcus Jerräng, nyhetschef på Computer Sweden.
19.01-27.45 Böjda skärmar bara början. Gäst: Daniel Sjöholm, chefredaktör på M3.
27.46-35.30 Direktrapport från HP Discover i Barcelona med Computer Swedens utsände Mattias Malmqvist.
35.31-43.15 Kortisar och snack om teknikskiftet i Telias telestationer.

Prenumerera på podcasten
Om du inte vill missa en sändning vet du väl att du kan prenumerera på vår podcast? Använd då rss-länken nedan med ditt podcast-program: computersweden.libsyn.com/rss

Du kan också få ett mejl eller sms när en ny podcast är ute. Prenumerera här.

Mejla dina tips till podcastredaktionen på cspodcast@idg.se.

I podcastredaktionen: Tomas Zirn (@tomaszirn) och Eva Melin (@evamelin)