När nyårsfirandet pågick som intensivast, 00:50 natten mellan nyårsafton och nyårsdagen, inträffade en brand i Evrys serverhall i Tomteboda i Stockholm. Själva branden blev släckt på kort tid och ingen skadades, skriver Evry själva. Men på grund av branden försvann strömförsörjningen, vilket krävde en omstart. Då upptäcktes ett, tillsammans med leverantören Hitachi, ett mjukvarufel som sinkar arbetet med att återställa allt till det normala.

– Vi har redundans på systemen, och en del av systemen som vi fått igång startades med hjälp av reservlösningar. Men det som försenar oss nu är mjukvarufelet i Hitachis lagringssystem, och det går inte att köra allt på reservlösningarna, säger Geir Remman.

"Branden i datahallen i Tomteboda blev släckt på kort tid och ledde inte till att några människor skadades. Däremot ledde branden till ett strömbortfall som i efterkant krävde en omstart av infrastrukturen för datalagring. Delar av driftstjänsterna återetablerades under förmiddagen den 1 januari.

Dessvärre gick delar av omstarten inte som planerat, och analyser från vår leverantör Hitachi visar på ett fel i programvaran. Detta fel kommer att försena återetableringen av infrastrukturen för datalagring. EVRY har tillsammans med Hitachi tillsatt alla nödvändiga resurser för att återstarta driftstjänsterna", skriver Evry själva på sin sajt.

Exakt vad mjukvarufelet består i har Computer Sweden ingen information om just nu.

Enligt Geir Remman, kommunikationsansvarig på Evry, är det ett "tvåsiffrigt antal" personer som arbetar med att få tillbaka allt till det vanliga.

– Vi jobbar med att få upp så många tjänster som möjligt och återgå till normal driftsituation, säger han.

Evry hade personal på plats när branden började.

– Problemet uppstod vid en speciellt tidpunkt, men vi hade normal bevakning och tekniker och experter fanns på plats, säger Geir Remman.

För nyårsresenärer i Stockholms län kan det ha orsakat en del extra besvär att SL:s sajt slutade fungera på grund av branden. Först låg hela sajten nere, men i går, under nyårsdagens kväll, kunde reseplaneraren åter användas.

– Det är svårt att få en bild av hur stor skada det här ledde till, men rent erfarenhetsmässigt är det här en stor helg för taxiresor. Sen är det klar att många ställer bilen och förväntar sig att du kan åka med oss. Men det är viktigt att komma ihåg att har man väl tagit sig till våra kommunikationsvägar så har trafiken fungerat, säger Henrik Palmér på SL:s presstjänst.

SL och SJ är två av de kunder som snabbast har fått tillbaka viktiga funktioner. Samtidigt så ligger Systembolagets respektive Postens sajter nere.

– Hur vi prioriterar avgör vi tillsammans med våra kunder. De köper olika tjänster av oss och påverkas därför på olika sätt, säger Geir Remman.

Enligt honom är det ett drygt tiotal kunder som drabbats.

– Men det är ganska stora företag, så det är klart att det märks, inflikar han.

Under dagen kommer arbetet att fortsätta med att återställa allt till det normala. Exakt tidsprognos för när allt är i normal drift igen kan han inte lämna, men enligt honom räknar man med att funktioner löpande kommer att återgå till det normala under dagen. Men det kan komma att dröja ännu lite längre innan problemen är helt åtgärdade.

– Vi vet inte exakt nu, det kommer en ny prognos lite senare, säger Geir Remman.

Exakt hur branden startade har han ingen information om i nuläget.

Uppdatering klockan 11:42.

Systembolagets sajt ligger upp nu, men lagersaldon uppdateras inte, och de tar heller inte emot beställningar, skriver Systembolaget. Postens sajt ligger fortfarande nere. SL har fortfarande problem med sina realtidstjänster och funktionerna på Mitt SL.

Uppdatering klockan 13:29.

Geir Remman på Evry säger till Computer Sweden att det fanns full redundans för systemen, men att det är mjukvarufelet i Hitachis lagringslösning som sinkar arbetet nu. I värsta fall tar det ytterligare några dagar innan problemen helt åtgärdats, uppger han. Samtidigt påpekar han att det går framåt och att en del kunder börjar få sina system åter.