Men efter en vecka är det är också tydligt att det inte är bilderna en och en som gör Narrative Clip intressant. I stället är det när jag skrollar igenom en mängd bilder i appen som ett mönster framträder för hur jag tillbringar mitt liv en vanlig vecka i januari. Tyvärr överraskar det inte. Det är en ganska torftig bild av möten, t-bana och sittande framför olika skärmar som dominerar mitt liv.

För att få mer nytta av bilderna och den mängd information som samlats in skulle jag önska att appen hade fler sätt att sortera bilderna på. Till exempel skulle det vara kul med statistik av hur mycket tid jag tillbringat framför en skärm, hur mycket jag varit inomhus eller utomhus eller hur mycket jag rört mig.


Klicka på bilden för att se den i större version.

Roligare än att bära kameran på sina egna kläder är ofta att sätta den på en fast punkt i rummet för att på det sättet dokumentera omgivningen. När jag sitter vid skrivbordet på redaktionen är det mer spännande att montera kameran på väggen och låta den ta bilder av mig och kollegorna än att den sitter på min tröja och tar bilder av mina händer på tangentbordet.

I samband med en kamera som hela tiden fotograferar omgivningen väcks också frågor om din egen och andras personers integritet. När det gäller den egna integriteten kan jag säga det bara tar någon timma innan jag glömt att jag har kameran på mig och tar med den in på toaletten. När det gäller andras integritet så skyddas den till viss del av att kameran förvånansvärt sällan lyckas fånga skarpa bilder av människor jag möter på stan.

När bilderna väl hamnat i appen är det enkelt att dela dem vidare i sociala nätverk, via chatt eller e-post. I det steget gäller det såklart att använda samma typ av vett och hänsyn som vid vanlig mobilfotografering.

Narrative Clip är en helt ny typ av produkt och på det sättet svårt att jämföra med andra. Visserligen kan du ta liknande foton med en Gopro-kamera, men den är inte tillräckligt liten för att bäras alltid på samma sätt som en Clip. Och även om det är kul att gå igenom bilderna efter en dag med Clip så känns det inte som att jag skulle fortsätta att använda den varje dag i det utförandet som den har i dag. Trots att den tar liten plats så kräver den ändå för mycket uppmärksamhet med krav på att tömmas i en dator, laddas och knäppas fast på en lämplig plats. Som sällskap då och då skulle jag dock kunna tänka mig att återuppta bekantskapen.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Kameran tar två bilder i minuten med en upplösning av fem megapixlar. Narrative Clip har också en accelerometer för att se till att fotona hamnar åt rätt håll oberoende av hur den fästs på kläderna.

Det inbyggda batteriet räcker i upp till två dagar och kameran har ett inbyggt minne på 8 gigabyte.

Priset för kameran och ett års lagring av bilder i molntjänsten är 279 dollar eller ungefär 2 000 kronor.

Narrative gick tidigare gick under namnet Memoto och företaget fick mycket uppmärksamhet för sin lyckade Kickstarterkampanj i slutet av 2012. Nu har företaget tvingats byta namn (Motorola ansåg att Memoto var för likt företagets Hello Moto) och de första kamerorna börjat hitta ut till kunderna.