51 procent av amerikansk it-personal kan tänka sig att få ut sin lön i bitcoin, enligt en undersökning som it-nätverket Tech in Motion genomfört bland sina medlemmar.

Av de 847 svarande som inte vill få lön i bitcoin angav 20 procent att de kan tänka sig bitcoin på lönekontot om ett par år, beroende på hur valutan utvecklas, och lika många föredrar att fortsätta få sin lön i en traditionell valuta. Endast en av tio svarade nej då de tror att bitcoin kommer försvinna och en procent angav att de inte visste vad bitcoin är.

Att skaffa och handla med bitcoin kan vara en bökig process för den som inte är insatt. Att göra den digitala valutan till ett lönealternativ ses av många entusiaster därför som viktig del i att legitimera bitcoin som en allmänt accepterad valuta och betalningsmedel. De menar att det också skulle skapa incitament för bankerna att växla in bitcoin mot vanliga fiat-valutor.

Läs även: Så kollar du bitcoinsajterna

I Kanada har löneadministrationsföretaget Wagepoint redan gått ihop med landets största virtuella valutaväxlare Virtex, för att kunna erbjuda sina kunder bitcoin som ett alternativ till kanadensiska dollar i lönekuvertet, rapporterar Wall Street Journal.

Om bitcoin-löner i Sverige någonsin blir verklighet återstår däremot att se.