Artikeln uppdaterad

Summan framgår av Electrolux bokslut för 2013 som presenterades i dag.

Electrolux beslutade redan i början av 2007 att införa SAP som nytt affärssystem och projektet har varit ett av de största SAP-projekten i Sverige. Huvudkonsult för applikationsutvecklingen har varit Accenture.

Enligt uppgift till Computer Sweden skulle Electrolux nu överge resterande delar av SAP-plattformen och istället fortsätta med sitt tidigare affärssystem från JD Edwards.

Electrolux skriver emellertid i ett mejl till Computer Sweden att nedskrivningen bara är en del av kostnaden för SAP-installationen och att SAP inte kommer att överges, utan fortsätta användas av säljbolagen runt om i Europa.

"Nedskrivningen gäller annan funktionalitet (för våra fabriker) och dess vidare utrullning inom koncernen", skriver vitvarujättens talesperson.

Angånde framtiden uppger Electrolux att "delar av vår nuvarande plattform kommer att förbli i bruk längre än beräknat".

SAP har också kommenterat saken, och företaget har en helt annan bild av läget. SAP hävdar att utrullningen är slutförd och projektet färdiglevererat och att nedskrivningen beror på andra orsaker än att projektet skulle stoppats. SAP menar också att det är andra delar av den tidigare plattformen som kommer att bli kvar tills vidare och att detta beror på utomstående ekonomiska faktorer.