Det var redan 2008 som Pacemaker lanserade sin dj-maskin, lika liten som en Ipod och med avancerade funktioner för att mixa musik. Lanseringen skedde i samarbete med världsartister och fick uppmärksamhet internationellt.

Men någon enorm försäljningssuccé blev det inte. Istället har företaget allt med gått åt app-hållet. För två år sedan släpptes den första mjukvaruvarianten av Pacemaker - för Blackberrys Playbook. Då liksom i hårdvaruversionen handlade det om att mixa sina egna nedladdade musikfiler.

Sex år efter starten gör nu Pacemaker ett nytt försök genom en app för Ipad. Och ett färskt samarbete med Spotify.

För Pacemaker blir den första dj-appen som låter användaren välja, spela och mixa musik från Spotifys bibliotek. Det släpptes förvisso en liknande app i höstas - DJ Mixer for Spotify - men utvecklaren bakom den hade inte Spotifys tillstånd och den slängdes ut från App Store.

– Vår vision är att göra det möjligt för så många som möjligt att att ha kul med musik. Med Pacemaker för Ipads design och koppling till Spotify tror jag vi är på rätt väg, Säger Jonas Norberg, medgrundare och vd på Pacemaker, i ett pressmeddelande.

Intäktsmodellen Pacemaker siktar på är freemium - appen i sig är gratis att ladda ner och använda, men sedan får app-dj:n betala extra för effekter som eko och loopar.