- När vi skriver om stora fiaskoprojekt, då poppar Accentures namn upp gång på gång. Vi blev nyfikna och bestämde oss för att undersöka vad det beror på, säger Lars Danielsson.

I intervjuer med kunder och partner framtonar bilden av en elitistisk företagskultur och svag konkurrens kring de största och mest komplexa projekten. Något som stärker Accentures maktställning och lämnar kunden i en svagare position med mindre kontroll.

Dessutom i veckans podd:

Upp som en sol och ner som en pannkaka, nu har den vietnamesiska indiespelutvecklaren bakom Flappy Bird dragit tillbaka sitt mobilspel.

Spelet har retat gallfeber på tusentals fågelblippare runt om i världen. Dong Nguyen drog tillbaka spelet, enligt utsago för att drevet mot honom blev för hårt.

Vi har bjudit i redaktionens rekordhållare - webbredaktör Billy Ekblom, 157 Flappy Bird-poäng. Han har svårt att se några fördelar med spelet.

– Det finns vettigare saker saker att göra än att trycka fram en fågel, säger han.

I veckans avsnitt berättar reporter Karin Lindström också om de digitala klyftorna i skolan, och hur användningen av teknik och nya verktyg i klassrummen är avhängiga av enskilda drivna pedagoger. Redaktionen har i veckan blivit uppmärksammade på det stora antalet drivna kvinnliga pedagoger med fokus på it, och vi vill gärna dela med oss av den crowdsourcade listan som du kan se här.
.
Hålltiderna i veckans podcast:
00.00-03.45 Inledning, Microsoft beslutstödssatsning Power BI.
03.46-14.20 Kundernas kritik mot Accenture.
14.21-21.55 Efter Flappy Bird-tumultet, vad finns kvar? Redaktionens Flappy Bird-mästare i studion.
21.56-29.55 Digitala klyftor i svenska skolan. Vi startar granskande artikelserie.
29.56-36.50 Nyheter i korthet:it-konsulternas krympande marginaler, neddragningarna på Dell, hög Teliachef tar över på Tieto och bitcoinfest på Safello.

Prenumerera på podcasten:
Om du inte vill missa en sändning vet du väl att du kan prenumerera på vår podcast? Använd då rss-länken nedan med ditt podcast-program: computersweden.libsyn.com/rss

Du kan också få ett mejl eller sms när en ny podcast är ute.
Prenumerera här!

Mejla dina tips till podcastredaktionen på cspodcast@idg.se.

I podcastredaktionen: Tomas Zirn (@tomaszirn) och Eva Melin (@evamelin)