Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia lägger ut sin it-drift och förvaltningen av sin it-infrastruktur till Qbranch. Även hanteringen av de sammanlagt 8 000 datorarbetsplatserna på över 100 platser i landet tas över av Qbranch. Vad affären är värd vill Lernia inte svara på men enligt Qbranch är det en av deras största affärer förra året.

– Tidigare har vi haft en kombination av att sköta it-drift och arbetsplatser i egen regi och med partner. Nu lägger vi allt detta hos Qbranch men har fortfarande kvar applikationsförvaltning, it-arkitekuren och it-beställarorganisationen hos oss, säger Annika Rydberg, tillfördnad chef för operativ effektivitet på Lernia.

I samband med att Qbranch nu tar över moderniseras också it-miljön och klienterna får nya molnbaserade funktioner i Office 365. It-miljön görs också tillgänglig i mobilen för anställda och elever med Windows Intune.

Vad är den största vinsten med den här affären?

– Att vi arbetar enhetligt är en del av vårt effektiviseringsarbete - nu kommer alla medarbetare och utbildningsdeltagare att mötas av samma it-miljö. Det ger en högre kvalitet. Vi får också en större flexibilitet och skalbarhet, säger Annika Rydberg.