Rikspolischefen Bengt Svensson satte för en vecka sedan ner foten och beslutade att det starkt kritiserade rapporteringssystemet Pust skulle avvecklas under 2014. Att Pust inte är en lyckad lösning är dock inget nytt. Computer Sweden rapporterade redan i oktober 2011 om att det då halvfärdiga Pust Java skulle slängas ut till förmån för Pust Siebel. Anledningen sades vara att Oracles Siebel skulle bli standardplattform för organisationen. 

Vad avvecklingen av den här fleråriga satsningen på ett rapporteringssystem för poliser på fältet kommer innebära för kostnader är fortfarande oklart. Prislappen för utveckling, utbildningsinsatser, en skrotad Javaversion och en under allt för lång tid haltande ärendehantering blir troligtvis inte blygsam.

- Polisen har nu presenterat en siffra på 85 miljoner för avvecklingen, men tidigare har kostnaden sagts vara 120 miljoner. Och hur man än vrider och vänder på det är ju 120 miljoner betydligt mer, säger reporter Emanuel Videla.

Desto festligare har det varit i Barcelona i veckan. Vår utsända reporter Jonas Ryberg rapporterar direkt från den gigantiska mässan Mobile World Congress. Bland de stora snackisarna finns integritetsskyddade Blackphone, Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs projekt för högre internetanvändning i fattiga länder och Samsungs senaste flaggskepp Galaxy S5.

Vi snackar också om dykande siffror på servermarknaden och Googles nya mobilprototyp Project Tango, som kan känna in rummet du befinner dig i. Rena rama sci-fin.

Hålltiderna i veckans podcast:
00.00-01.34 Inledning
01.35-21.05 Allt från Mobile World Congress i Barcelona med Computer Swedens utsände Jonas Ryberg
21.06-35.47 Pust-haveriet - den verkliga kostnaden, med Computer Swedens nyhetschef Marcus Jerräng.
35.48-40.10 Nyheter i korthet

Prenumerera på podcasten:
Om du inte vill missa en sändning vet du väl att du kan prenumerera på vår podcast? Använd då rss-länken nedan med ditt podcast-program: computersweden.libsyn.com/rss

Du kan också få ett mejl eller sms när en ny podcast är ute.
Prenumerera här!

Mejla dina tips till podcastredaktionen på cspodcast@idg.se.

I podcastredaktionen: Tomas Zirn (@tomaszirn) och Eva Melin (@evamelin)