Hur känns det?
Det känns overkligt. Jag är så klart både stolt och glad över att uppmärksammas på det här sättet. Det är en bra chans att nå ut till fler och det underlättar att ha ett stort företag som Microsoft bakom sig.

Förutom dina studier arrangerar du även arbetsmarknadsdagar vid universitet, bloggar på Womenengineer och är studentambassadör för Spotify. Hur hinner du med allt?
Jag har en filosofi att ju mer man tar på sig desto mer hinner man med. Tycker man om det man gör blir man också mer effektiv. Och eftersom jag arbetar med mina fritidsintressen är det bara roligt.

Här är it-tjejerna som gick till final.

Varför började du arbeta med it?
Jag hade bra betyg i högstadiet. Till en början tänkte jag läsa industriell ekonomi, eftersom jag trodde it var något nördigt och inget man kunde hålla på med. Men av olika anledningar kom jag inte in på den linjen och fick istället en reservplats på Linköpings universitet. Vågar man testa så hittar man det som är rätt. Men min resa har inte varit spikrak och jag vet hur det är att vara osäker.

Hur ska man få fler kvinnor att arbeta med it?
Det som jag tror blir fel är att man försöker locka tjejer till branschen, istället bör man arbeta för att få tjejer att vilja arbeta med it. Få vet vad en ingenjör gör och det har vi försökt lyfta upp med bland annat Womengineer. Sedan måste det finnas förebilder. Jag hade själv svårt att hitta kvinnliga förebilder de första åren.

Vad är dina närmaste planer?
Det förändras varje vecka. Jag kommer att samarbeta med Microsoft som ambassadör för it-tjejer samt fortsätta mitt arbete för Spotify. Just nu ska jag arbeta på Arbetsmarknadsdagarna där jag sitter jag som företagsansvarig. Sedan ska jag fortsätta utveckla Womenengineer. Och så hoppas jag att jag hinner med att åka lite skidor.