Vissa skolor ligger väldigt långt framme i it-utvecklingen, medan andra saknar ekonomiska förutsättningar för it-satsningar. Eller ser på it med stenåldersglasögon.

– Vissa skolor ser på mobiler och ipads som ett disciplinproblem, snarare än som de kraftfulla datorer de faktiskt är. Att ojämlikheten är så stor, det är ett av de stora problemen i Sverige i dag, säger "Gulan".

Jan Gulliksen, som också är professor i människa-datorinteraktion på KTH, uttalar sig också om kraschen för polisens Pust-system. För honom kom inte nedläggningen som en total överraskning.

– Vi vet att en betydande del av de här stora it-projekten går åt pipan. Oftast beror det på att man inte involverat de som ska använda systemen, säger han.

Vi pratar också med språkläraren Patricia Diaz som låter sina elever publicera bloggar, filmer och texter på webben.

- Det blir lite annorlunda när någon annan ska titta på det och man går utanför sin komfortzon. Då måste man ju skärpa sig, säger Patricia.

Vi gör också ett återbesök hos enkronaskonsulterna i SKI/Kommentus jätteupphandling. Ville någon ha de superbilliga konsulttjänsterna?

Dessutom dyker vi ner i de senaste veckornas Bitcoin-dramatik och försöker reda ut alla galna turer kring försvunna miljarder och mystiska dödsfall. Kanske är en bitcoin-stöt det bästa brottet man kan tänka sig.

Hålltiderna i Computer Swedens podcast
00.00-02.55 Inledning
02.56-08.10 Språkläraren Patrica Diaz om hur hon använder webbpublicering i undervisningen
08.11-24.07 Så vill Jan "Gulan" Gulliksen, ordförande i Digitaliseringskommissionen, rädda it i skolan
24.08-29.21 Enkronaskonsulterna – återbesöket
29.22-39.50 Bitcoin-dramat – efter miljardkupperna mot kryptovalutan, vad händer nu?

Prenumerera på podcasten:
Om du inte vill missa en sändning vet du väl att du kan prenumerera på vår podcast? Använd då rss-länken nedan med ditt podcast-program: computersweden.libsyn.com/rss

Du kan också få ett mejl eller sms när en ny podcast är ute.
Prenumerera här!

Mejla dina tips till podcastredaktionen på cspodcast@idg.se.

I podcastredaktionen: Tomas Zirn (@tomaszirn) och Eva Melin (@evamelin)