Idén med Webcoast bygger på att besökarna själva får bestämma vilka ämnen de ska prata om. Prick klockan åtta den första kvällen öppnar man möjligheterna för besökarna att skriva upp sig på någon av de tavlor som står utplacerade. Det resulterar i att ett mindre kaos uppstår. Alla vill åt de mest populära tiderna och de största föreläsningssalarna.

Maria Sjögren, som föreläser om fördelarna med att använda Evernote, tycker att Webcoast ger en bra chans att träffa likasinnade.

– Det här är den bästa miljön att vara på. Man träffar de rätta personerna, utbyter erfarenheter och går tillbaka till jobbet med nya idéer och med ny energi, säger hon.

Den röda tråden under de tre dagar som Webcoast pågår är ”kommunikation på internet”, något som visar sig innehålla saker som hur vårt samhälle ser ut om 15 år och hur företag ska börja se mer på användarupplevelsen under utvecklingen av nya produkter. Men det finns även gott om mer lättsamma ämnen. Till exempel håller tioåriga Amy en introduktionskurs i Minecraft och i ett av de mindre rummen analyseras Kents nya singel Le belle epoque.

För förstagångsbesökaren Lena Göthberg är Webcoast en mässa hon kan tänka sig att återvända till.

– Det är som Almedalen med mer specifika intressen. Man twittrar och får nya intryck hela tiden, säger hon.

Antalet deltagare är runt 250, en siffra som har varit densamma under de år som man har arrangerat mässan. Enligt arrangören har man inte några problem att sälja biljetter, samtidigt vill man inte expandera alldeles för mycket.

Szofia Jakobsson arbetar en del med att leta sponsorer inför mässan. Hon förklarar att mässans upplägg ställer till en del problem men att det blir bättre för varje år.

– Det är inte helt lätt att sälja in eftersom vi anordnar en konferens utan några spikade ämnen. Men det gäller att trycka på att vi säljer värden och inte någon produkt. Deltagarna kommer inte i sina yrkesroller, utan genom sina fritidsintressen och då blir det en annan stämning, säger hon.