Dorian Nakamoto har haft några hektiska veckor. Efter att han i nyligen pånyttfödda tidskriften Newsweek pekats ut som Satoshi Nakamoto – skaparen av kryptovalutan bitcoin – har han varit ett hett villebråd för världens medier och jagats av paparazzi på Los Angeles gator. Dorian Nakamoto heter förvisso Satoshi i andranamn men någon kryptovaluta har han inte uppfunnit. Det säger den 64-årige japansk-amerikanen förtvivlat i ett öppet brev som publicerades i veckan.

Jo, han kan programmera men det har han inte kunnat leva på de senaste tio åren. Sedan 2013 har han inte ens en internetuppkoppling – det har han inte haft råd med.

– Det låter avkopplande, suckar Eileen.

Någon annan som inte har råd är Christer Haglund vars Caperio efter tio års tid slutar pumpa in pengar i innebandylaget Caperio Täby. I stället ska Täby flytta till Djurgården. Åtminstone laget. Christer Haglund bor kvar i Bromma, med eller utan internetuppkoppling.

– Har du kollat om han heter Satoshi i andranamn? frågar Eileen.

En av mina korrespondenter påminner om Caperios stora sparpaket som drogs i gång före jul. I det fanns det visst inte budget för innebandy.

– Har pannband blivit så dyra? muttrar Eileen.

Så Djurgårdens IF får ta över Caperio Täby, vilket nog ändå känns rimligt för urdjurgårdaren Haglund.

Apropå Djurgården konstaterar mina källor på idrottsläktarna att Ricoh Handboll nyss blev klara för Elitserien. På Ricoh återfinns som bekant de gamla Djurgårdsspelarna Mattias Jonson och Markus Johannesson. De spelade dock fotboll, vilket enligt mina källor är som handboll fast tvärtom.

– Den enda bollsport jag bryr mig om är pärk, ropar Eileen från fårhagen.

Djurgårdens storebror AIK har förresten en lång tradition av pampar från it-branschen. Per Bystedt från Neonode och Mikael Hagman från Mediamarkt har sedan länge lämnat styrelsearbetet i AIK Fotboll, men Per Hägerö, teknisk chef på Nexus har hållit den tekniska fanan högt. Till härom veckan, när han lämnade sina uppdrag. För många utlandsresor kom i vägen, säger källorna i Solna.

– Det är inte alltid lätt att vara överallt, säger Eileen.

Nu finns det bara en it-man kvar i ”Gnaget”, den mångårige Tieto-medarbetaren Franco Zanetti.

När börjar matchen?


K Sören Pecén är mångordig krönikör på CS. Du når honom på ksp@whoever.com.