Köpet innebär att SAP satsar ännu hårdare på personalhantering. Fieldglass utvecklar mjukvara för att hitta och administrera tillfällig arbetskraft, samt olika typer av tjänster.

Köpesumman är inte offentliggjord. I dagsläget används tekniken från Fieldglass i 100 länder. Molnplattformen från Fieldlass ska kombineras med SAP:s tidigare förvärv, Ariba och Successfactors.

Genom plattformen avser SAP att erbjuda en komplett plattform för samtliga anställda, såväl tillfälllig som fast personal, från rekrytering, till utvärdering och pensionshantering.

Fieldglass har tidigare ägts av ett riskkapitalbolag och har 350 anställda. Företaget har varit lönsamt de senaste åren och fick 2 miljoner nya användare i fjol.

SAP konkurrerar bland annat med Oracle och Workday inom personalhantering. Samtliga aktörer inom affärssystem och personalhantering arbetar hårt för att lägga sina tjänster i molnet. Samtidigt ökar företagen sin användning av tillfällig personal med 30 procent under de kommande tre åren, visar en undersökning från Ardent Partners som SAP hänvisar till.