Facebook gör sitt första insteg på marknaden för finansiella tjänster. Enligt Financial Times är företaget bara veckor från att få tillstånd från Irlands centralbank för en ny tjänst för e-pengar.

Tjänsten ska låta användarna sätta in pengar hos Facebook och sedan använda sajten för att betala och föra över pengar till andra.

Med tillståndet från Irlands centralbank kommer Facebooks e-pengar bli giltiga inom hela Europa.

Enligt Financial Times har Facebook fört diskussioner med minst tre brittiska startupföretag som sysslar med överföringar av pengar online och via smarttelefoner: Transferwise, Moni Technologies och Azimo.

Tidningens källor säger att Facebooks planer är ett sätt att nå mindre mogna marknader, eftersom tjänsten skulle det göra det möjligt för migranter att skicka pengar till familjen i hemlandet.

Facebooks satsning kommer samtidigt som flera av konkurrenterna på världsmarknaden har liknande planer, kinesiska Tencent och Alibaba håller båda på att bygga in mobilbetalningar i sina plattformar och Google är på väg att göra en nysatsning på sina tjänster för elektroniska pengar.

Facebook har tillstånd för viss transaktionsverksamhet i USA, men det används främst för att låta spelföretag ta betalt av användare på Facebook.

Skulle du anförtro Facebook med dina pengar? Diskutera gärna i kommentarsfältet.