TCS ser framför allt en kraftig ökning av investeringarna i finanssektorn, handel och bland företag som måste möta nya styrnings- och lagkrav.

– Det nuvarande kvartalet blir bättre än de tidigare, som en följd av att kundernas investeringar i ökar, säger TCS vd N Chandrasekaran, till IDG News.

Relaterat: De är kundernas outsourcingfavorit.

TCS ökar på alla nyckelmarknader, Europa, Asien och USA, men den indiska marknaden var svag, som en följd av att ett antal affärer inte kunde avslutas som en följd av det pågående federala valet.

Omsättningen för hela bokslutsåret som avslutades den 31 mars ökade 16 procent, till 13,4 miljarder dollar. Vinsten steg 23 procent, till 3,1 miljarder dollar. Under fjärde kvartalet ökade omsättningen med 15 procent, till 3,5 miljarder dollar, samtidigt som vinsten ökade 33 procent, till 861 miljoner dollar.

TCS lyckades hålla nere personalomsättningen till 11,3 procent, med 9 751 nyanställda i år, till totalt 300 464 anställda. Företaget planerar att anställa 55 000 personer i år, varav 25 000 ska rekryteras direkt från universitet och högskolor.

Även enligt en färsk prognos från analysföretaget Information Services Group har det skett en kraftig ökning för outsourcing under de senaste månaderna, framför allt när det gäller stora kontrakt på ett värde över 100 miljoner dollar.