Investeringsrundan leds av Zouk Capital, men med på tåget är också Dawn Capital och Intel Capital samt de tidigare investerarna Creandum, Greylock Partners Index Ventures, Northzone och SEB Private Equity.

Samtidigt tar Nathan Medlock från Zouks Growth Capital plats i Izettles styrelse. Medlock uppger i ett pressmeddelande att investeringen ska användas till ”att växa Izettles existerande marknader samt till att identifiera nya”.

Att betala med kort känns självklart för de allra flesta så det är ofattbart att miljoner småföretag och handlare fortfarande stor utanför på grund av sin storlek. Izettle gör det möjligt för den marknaden att ta betalt med kort och gör det enklare för dem att växa sina verksamheter, säger han.

Bland övriga nya investerare märks Intels riskkapitalbolag Intel Capital – som aviserat en satsning på svenska teknikbolag. När Computer Sweden träffade chefen för Västeuropa Marcos Battisti förra året uppgav han att de förde diskussioner med ett antal svenska bolag.

– Vår bas för regionen finns i London, men vi har aptit över hela Europa. Frankrike har blivit ett viktigt land, Storbritannien och Israel är det sedan tidigare, men faktum är att Sverige kommit upp som ett fjärde land där. Vi vill göra mer i Sverige, sa han.

Intel Capital har tidigare bland annat investerat i Flatfrog och Tobii.

Vd för Izettle Jacob De Geer säger i en kommentar:

– Småföretag är motorn i den globala ekonomin. Den här investeringen tar oss ett steg närmare vår vision om att hjälpa små företag i världen över att utveckla och växa sina verksamheter.